BRIGIDA HER-INNERD WEEKEND WORKSHOP * NOORBEEK

Ervaar hoe oude wijsheid 
je innerlijk vuur onsteekt

© Wendy Andrew
www.paintingdreams.co.uk

BRIGIDA HER-INNERD
  weekend Intensive
te Noorbeek, Limburg
Elk jaar in Februari/Maart

met
 Marion Brigantia


 Het idylische dorpje Noorbeek

WEEKEND INTENSIVE 
In onze moderne tijd vergeten we vaak om tijd te nemen voor ons zelf, wat ons aan het hart gaat, wat onder de oppervlakte ligt. Het her-inneren van oude tradities gaat niet alleen om het feitelijk leren van legendes en verhalen die ons terugbrengen naar de tijd waarin men nog leefde in harmonie met het land en de Godin. Het is het daadwerkelijk ervaren van de magie die in die oude wijsheid verborgen ligt. Het voelen en innerlijk maken van die ervaring, daar is waar het werkelijk her-inneren plaats vindt.

Tijdens de “Brigida her-innerd” intensive zullen we deze innerlijke reis gaan maken aan de hand van Brigid, Brigida. We zullen via de vele aspecten en kwaliteiten van de Godin en de Heilige Brigid(a) opnieuw contact  maken met de “Godin in Jezelf”.

We zullen Haar energie in en rondom ons ervaren door middel van legendes en verhalen, Haar inspiratie en creativiteit, Haar bijzondere landschap in en rondom Noorbeek, Haar heilige plekken en door middel van ceremonie en visualisatie.

Als vervolg op de workshop is het mogelijk je toe te wijden tot Brigid(a) en vervolgens een online cursus te volgen met Marion als begeleidster. 
Dit kan na een jaar lang te verbonden te hebben met Brigid(a) door het voltooien van de aanreikingen en een vervolg workshop weekend met Marion in Avalon, leiden tot een inwijding tot Priesteres van Brigid(a).

Britannia © Marion van EupenGODIN EN VROUW
Brigid is de oeroude Godin van de Kelten.

Zij heeft in het oude land vele namen en gezichten. Zo staat zij bekend als Brighde, Bridie, Bride, Brid, Bree, Brue, Brigit, Brigid en Bridget. Zij is de Godin van het drievoudige Vuur, van het haardvuur dat voedt, het vuur van de Smidse dat zuivert en heelt en de innerlijke vonk die ons inspireert en voortdrijft! Bridget is de Godin van het land en de natuur; je vindt haar terug in alle vier de elementen en zij is zowel Zonne- als Maangodin.Brigid is echter niet ‘alleen’ een Godin.

Rond 500 van onze jaartelling is zij ge-incarneerd. Als meisje groeide Brigid op in de traditie van de druiden en daarna haar roeping vond in het Christendom.Zij werd St. Brigid, de vrouwelijke Bisschop van Kildare in Ierland en ook daar bewaakte zij het heilige vuur, een ‘eternal flame’ die zelfs nu nog in Kildare brandende wordt gehouden. Ierse monniken namen ‘Haar’ mee naar onze lage landen en noemden haar Brigida. En als zodanig vinden wij haar nu in plaatsen als Geldrop (Noord-Brabant) en Noorbeek.
Brigida Bron * Noorbeek
  
 MARION BRIGANTIA
  Marion is Priesteres van de Godin en
Priesteres van Brigit-Ana/Brigantia en Avalon.
Zij is opgeleid in Nederland door Suthisa Hein, een Nederlandse priesteres van Avalon en in Glastonbury door Kathy Jones, priestess of Avalon.

Marion is de grondlegster van de Brigida
Her-innerd intensive en heeft voorheen via de Nederlands Godinnentempel priesteressen opgeleid als ook de jaarlijkse Godinnenconferentie mede georganiseerd.
 

Marion woont sinds 2009 in Glastonbury, Engeland. Daar werkt zij als professional priesteseres en geeft onder andere de jaartraining priestess/priest of Brighde. Ze is ceremonialist, workshop leader, healer (Reiki/Universele Energie en Magnified Healing), sacred (tour) guide, mediator en shamanic drummer.

Mede door haar werk met en liefde voor Brigid, hoopt zij dat men de Godin weer gaat her-inneren en dat Haar liefde, licht, wijsheid, heling en overvloed weer terugkomt in deze tijd!

Contact informatie

 © Wendy Andrew
www.paintingdreams.co.uk
Neem contact met ons op als je deze tekst in 
'folder' formaat wilt ontvangen
inclusief de prijs en accomodatie informatie!

www.marionbrigantia.com
marionbrigantia@outlook.com

No comments: